Inför Broberg-Sirius med Joakim Jonsson

Publicerades den 13 december 2016 20:42

Hans Ivarsson    Hans Ivarsson

Broberg vänder serien med dubbelmötet mot Sirius. Vi inleder på Hällåsens isparkett under onsdag och fortsätter drabbningen på Studenternas under fredagsvällen.

Hemsidan träffar försvararen Jocke Jonsson på sista träningspasset inför dubbelmötet.
Hur har Broberg använt tiden under landslagsuppehållet?

-Vi har tränat på bra. Ledigt i tisdags efter Tellusmatchen och därefter ispass onsdag, torsdag och fredag. Dessutom en del styrka.

Hur pass osäker är man på matchtempo och ”upptaggning” efter en dryg veckas uppehåll?

-Osäkra är vi inte. Det är inte frågan om något långt uppehåll, och Ola har sett till att vi har högt bolltempo på träningarna.

Hur ser Jocke på sin egen prestation hittills under serien? Du har spelat 8 matcher och ståtar med två hörnmål i statistiken inför vändning av serien.

-Det känns bara bra. Jag har spelat merparten av våra matcher, förutom någon sjukdomsperiod. Det är viktigt att få bra med speltid som back för att komma ”rätt” och det har fungerat riktigt bra. Vi har kommit igång bra med hörnskyttet i laget och det är viktigt att få med några ”enkla” mål i jämna matcher.

Hur tror Jocke att matchbilden kommer att se ut på Hällåsen onsdag kväll?

-Man är alltid lite osäker med Sirius, men jag antar att dom vill hålla ner tempot och hoppas att vi ska gå bort oss. Så vi måste hålla oss lite kalla…. Vi har gott självförtroende, men vi vet också att Sirius är svårspelade, särskilt på Studan.

Hemsidan tackar för pratstunden med # 5 och hoppas på fortsatt poängsamlande i den spännande elitserietabellen. Kom igen Gurt!

Stefan Blomquist

Huvudpartners

Samarbeten