Inför Broberg-Sandviken med Robert Dammbro

Publicerades den 25 december 2016 20:55

David Hansen    

Annandagen. Julens höjdpunkt för många supportrar, och laddningen är redan igång. Men som bandyspelare måste man behålla lugnet och göra sitt på planen. Oavsett om det är ”serielunk” eller bandyns julafton som imorgon. Vi har ringt upp Robert Dammbro, för att höra hans tankar inför morgondagen.

Annandagen för dig, Robban?
– Egentligen är det väl som alla andra matcher med förberedelser. Men det är såklart lite extra med mycket folk på läktaren och en högtidsdag för bandyn. Men det handlar om att göra sin grej. Ändå är det klart det är mycket roligare att spela när det är mycket folk på läktarna…

Du är ju minst sagt en trotjänare i Broberg. Något speciellt annandagsderby som du minns?
– Nej, det är väl inget särskilt jag kommer på. Vi har ju mött lite olika lag på annandagen, inte som Bollnäs och Edsbyn som ”alltid” mötts…

Sandviken i år igen på annandagen. Och från matchen lagen emellan på Jernvallen finns det många trevliga minnen. Vad gör att ni återupprepar det imorgon?
– Vi får ta med oss det vi gjorde bra då. Vi fick Sandviken att spela sämre, men vi räknar med att i morgon kommer de vara fokuserade på att såra oss i vårt spel. Det handlar om att vi får ihop vår defensiv, men att bara försvara sig och vänta på Sandvikens misstag går inte heller. Vi måste spela vårt eget grundspel och göra vår grej.

Sandviken som lag, hur ser du på dem?
– Det är Sveriges tyngsta lag att möta, när de får spelet att fungera. De spelar på många spelare i anfallen och har flera spelare som är i världsklass!

Du har i år vikarierat lite som libero när Magnus Fryklund varit sjuk eller skadad. Hur tycker du det har fungerat?
– Först och främst är det helt olika roller mellan defensiv mittfältare och libero. Enda som är gemensamt är väl det defensiva tänkandet. Nu är Magnus tillbaka imorgon, så jag är tillbaka på mittfältet. Jag tycker Magnus gör det riktigt bra som libero, så det finns ingen anledning att byta libero. Vi kör på Magnus tycker jag!

Slutligen, läget i laget?
– Alla är tillgängliga.

Köp biljett till matchen HÄR på Webbiljett eller på COOP FORUM, E-center

Kan du inte vara på plats? Se matchen HÄR på Bandyplay!

 

LYSSNA på matchen hos Radio Sandviken HÄR

Huvudpartners

Samarbeten