Inför Vetlanda-Broberg med Jonas Nygren

Publicerades den 29 november 2016 21:28

David Hansen    

En dagstur till Småland? Det är så den glamourösa (?) verkligheten ser ut för Brobergs elitserielag under morgondagen.  Laget sätter sig på bussen från Hällåsen under morgonen, och kommer hem mitt i natten med förhoppningsvis två poäng. En som gjort resan med Broberg till Vetlanda minst 15 gånger är nestorn Jonas Nygren. Vi ringde upp honom under tisdagskvällen, efter träningen, för att höra hans tankar inför matchen.

Men först Jonas, några ord om segern mot Vänersborg! En stabil seger?
– Jo, det tycker jag. Vi gjorde en bra match under speciella förutsättningar. Så jag tycker vi krigade mer än Vänersborg och ville verkligen vinna matchen.

Hur mycket påverkade de yttre förutsättningarna er?
– Det gick att spela ett tag i första halvleken, sen fick vi gå mer på lyft. Och samma i andra halvleken, att det gick att spela i inledningen. Men vi krigade på bra och kämpade till oss segern.

Ditt mål som gav ställningen 4-1 var ett typiskt sådant där ”psykologiskt viktigt mål”. Berätta om det!
– Jo, det var viktigt. Får Vänersborg 3-2 hade matchbilden nog blivit en annan, men nu fick vi 4-1 så det var viktigt.

Vad gjorde att du prövade skott så långt utifrån?
– Jag hade väl tänkt att spela bollen till någon som kom med fart, men så kom det ingen. Då tänkte jag att jag får väl fixa det själv då…

Och idag kunde vi läsa på Bandypuls att du är med i ”Veckans lag”!
– Det är alltid kul att bli uppmärksammad, så man får väl suga åt sig.

Dina tankar om morgondagens match mot Vetlanda?
– Det är ett bra lag med två riktiga toppspelare. Men det är ett lag som vi vill ha bakom oss i tabellen, så då blir det en extra krydda.

Två toppspelare säger du. Mycket av Vetlandas spel kretsar ju kring Löfstedt och Andersson!
– Jo, vi får följa vår matchplan så ska vi ha bra chanser att hantera det också. Men de är helt klart två riktigt bra bandyspelare.

Hur ser du på era chanser imorgon?
– Vi förlorade ifjol, trots att jag tycker vi var det bättre laget. Men vår formkurva känns positiv nu, så vi har goda chanser att vinna. Det gäller att vara kylig och ta vara på de chanser man får…

Läget i laget?
­- Alla är tillgängliga, förutom Erik Jonsson.

 

Huvudpartners

Samarbeten