Nyheter

Inför Broberg-Villa med Adam Wijk

Publicerades den 3 november 2016 21:27.

Säsongens första hemmamatch står för dörren och fredagskvällen tillbringas givetvis på Arena Hällåsen. Men nu är det torsdag kväll, och Broberg har precis avslutat sin träning. Hemsidan når Adam Wijk för några korta ord inför matchen imorgon.

Seger i Stockholm igår!
– Riktigt skön seger. Vi gjorde en bra match från första sekunden och styrde matchen dit vi ville ha den. Vi var bra i defensiven, och Hammarby kunde inte skapa så mycket på oss.

Och inledningsvis två raka segrar. Vad skiljde matchen igår mot premiären?
– Hammarby spelade högre upp i banan, medan Gripen backade hem mer. Det gjorde att vi fick större ytor igår, framför allt på offensiv planhalva. Och så hade matchen ett högre tempo igår.

Hemmapremiär. Beskriv känslan!
– Häftigt! Vi har fått en bra start på serien. Det ska bli bra väder imorgon, så jag hoppas på mycket folk på läktarna. Isen ikväll var grymt bra, så förutsättningarna var perfekta.

Villa fick en rejäl smäll mot Edsbyn med 3-10 hemma igår. Vad tänker du om Villas sätt att spela generellt?
– De kommer från stor förlust och vi från seger, så vi har självförtroendet med oss. Villa är ett spelande lag och har sina styrkor främst i offensiven och med många individuellt skickliga spelare. Vi måste styra matchen och vårda bollen.

Slutligen, läget i laget?
– Alla ska vara tillgängliga.

David Hansen    


Dela på Facebook
Dela på Twitter

Huvudpartners