Inför Broberg-Vänersborg med Jesper Öhrlund

Publicerades den 24 november 2016 18:16

Hans Ivarsson    Hans Ivarsson

På fredag får Söderhamn och Broberg besök av Vänersborg, och med sin trupp har de den 9-faldige världsmästaren Lomonov, som är en av världens bästa bandyspelare. Hemsidan har tagit ett snack med Jesper Öhrlund, vars form är på starkt uppåtgående, inför fredagens hemmamatch mot Vänersborg.

Hur går tankarna inför matchen?
-Det är en jättebra känsla sen igår. Vi ska ta med oss arbetsinsatsen från sist och göra det vi ska till 110 procent.
Vänersborg har sina stjärnor men vi kan inte lägga fokus på det. Vi ska göra vårat jobb och vi ska spela vårat spel.

Vilken kommentar vill Jeppe lämna från Kalix IP?
-Sköna poäng som vi fick med oss. Det är inte det lättaste att plocka poäng mot Kalix men vi spelade bra och det var en rättvis seger. Serien är jämn i år och alla kan slå alla, och varje match är jätteviktig!

Du har flyttat ned skridskorna ett hack i banan från anfall till mittfält denna säsong. Hur passar det din spelstil?
-Igår var jag tillbaka som forward. Men tycker det funkar bra på mittfältet också. Jag spelar där Ola vill att jag ska spela, han kan det här och vi i laget litar på honom till 100%. Jag tar det som är bäst för laget!

Broberg och Vänersborg har ju många bandyparalleller, allt från tränare Karlsson och numer även en tvättäkta brödrakamp. Visst är det första elitseriematchen ni möts och vilka tydliga likheter eller skillnader vill du framhäva jämfört med ”lillebror”?
-Det är första gången vi spelar mot varandra jag och Robin, och vad gäller likheter och skillnader så är brorsan en renodlad mittfältare. Han är bra vad gäller att hålla boll och han har bra driv vad gäller skridskoåkning. Mitt skott och hårda arbete defensivt är bättre än hans och det ska bli riktigt kul att mötas. En sak är klar, att två poäng får han inte med sig!

Hemsidan tackar # 92 för pratstunden och förutsätter att storebror visar precis vart det blå skåpet ska stå!
Kom igen nu Gurt!

/Stefan Blomquist

Huvudpartners

Samarbeten