Invigning av kvarteret Dallas – på anrika Faxevallen

Publicerades den 15 september 2016 13:43

Broberg Bandy    Broberg Bandy

Idag, torsdag den 15/9 2016, togs de första spadtagen i Faxeholmens ny satsning, där man ska bygga ett helt nytt bostadsområde med fem 2-våningshus, på anrika Faxevallen.

Att bostadsföretaget, tillika Brobergs huvudpartner, Faxeholmen väljer att uppkalla kvarteret efter Brobergslegenden Göran Dallas Sedvall var givet enligt Faxeholmens ordförande Urban Wigren, då det byggs på klassisk bandymark. En stolt Dallas har godkänt namnet sedan tidigare. ”Nu jobbar vi med utveckling av bostäder och hela Söderhamn”, säger Petri Bergh efter att han låtit spaden gå varm på den före detta bandyplanen.
På plats var Dallas storebror som även han är bandylegend, Curt Curre Sedvall, och han var glad att det hände någonting på platsen där han och brorsan en gång skrinnade fram. ”Det är viktigt för Söderhamn att det satsas,och en fin gest till stans bandylegend Dallas”, sa Brobergsspelaren Erik Jonsson som tillsammans med lagkamraterna deltog i firandet.
Kommunalråd Sven-ErikLindestam var självklart på plats och poängterade vikten av alla satsningar som Söderhamns kommun gör, allt från SM Vinterveckan till hallbygge och de många utvecklingar som görs.
Så här kommer bostadsområdet Dallas se ut (länk Mittmedia)

Faxeholmen inviger kvarteret Dallas

Faxeholmen som bygger tillsammans med SKANSKA, delade ut korv och festis till alla närvarande, men de Brobergsspelare som kommit för att bevittna uppstarten och hylla Dallas, fick avstå från korven; ”det är match ikväll, så man måste tänka på vad man äter”, sa Magnus Fryklund från Brobergs elitserielag.

Faxeholmen inviger bygget av kvarteret Dallas på gamla Faxevallen

20160915_114634

 

Huvudpartners

Samarbeten