Unga talanger lyfts upp att träna med A-laget

Publicerades den 31 augusti 2016 13:29

Broberg Bandy    Hans Ivarsson

Broberg har under många år varit duktiga på att plocka upp spelare ur de egna leden till elitlaget, och den här säsongen lyfter man upp hela tre spelare från junior och division 1 för att träna med A-laget; ”Det är en fin tradition som vi har att lyfta upp unga talanger, och som vi kommer fortsätta med”, meddelar Brobergs sportkommitté.

Säsongen 16/17 har Broberg gjort en allt igenom ny spelarrekrytering i Joel Wigren som kommer närmast från IK Sirius, i övrigt väljer man att lyfta upp egna spelare. För även om Max Bergström varit ute på vift i något år, så är han ändå fostrad i Broberg och kommer från de egna leden.

Först ut att presenteras är 14-årige Albin Holgersson, en ung talang som kommer träna med A-laget i vinter.
Han har spelat bandy sen har var 6 år gammal och utvecklingen har gått rakt uppåt, och under förra säsongen spelade han med Brobergs P16. Position på planen var då mittfältet där han har spelat halv; ”där höll jag ju i mycket boll och såg till att få upp spelet i planen” säger Albin. Senast i fjol hann Albin med en stor merit; att spela ”Svenska Cupen” där han tog guld tillsammans med Gävleborgslaget. Han var också med på ungdomslandslagsuttagning förra säsongen där han gick vidare till sista gallringen.
Att bli upptagen att träna med A-laget och ha chans att spela på Elitnivå är en ”häftig utmaning och oerhört spännande” säger Albin och fortsätter;”det är riktigt tufft på träningarna och väldigt mycket mer träning nu än tidigare”. ”Vi har roligt tillsammans i A-laget men så fort träningen börjar är det fullt fokus och allvar”. En betydlig skillnad, som det förstås bör vara, att gå från ungdomsspel till elitnivå.
På frågan hur han som junior har blivit mottagen i truppen är han klart positiv och berömmer sina nya lagkamrater som är ”hjälpsamma, snälla och bra på att förklara”. För det är ett annat tempo och ett annat tänk. Och en helt annan fart som krävs. ”Under försäsongen som jag varit med och tränat med A-laget har jag ju känt att jag utvecklats väldigt mycket” säger han.
Att Albin tagit plats att träna med A-laget motiverar Sportkommittén med att han har ”många goda egenskaper och kvalitéer som bandyspelare ska ha, bland andra har han bra speluppfattning och är fysiskt stark sin ålder till trots. Och tillsammans med ett vasst målskytte är han väl värd chansen med A-laget”.

Huvudpartners

Samarbeten