Välkommen till Broberg; Joel Wigren!

Publicerades den 29 mars 2016 14:01

Broberg Bandy    

Vi har glädjen att meddela att 25-årige elitspelaren Joel Wigren bestämt sig för att spela i Broberg de kommande två åren. Med 4 fina säsonger i Sirius IK har han varit intressant för Broberg under lång tid, men av olika anledningar har det inte fallit på plats tidigare. Men nu äntligen bär det alltså av upp till Söderhamn för Joel!

-Jag ser jättemycket fram emot att börja spela med Broberg! Jag har fått ett väldigt gott intryck av föreningen och Broberg känns väldigt hungrigt nu och det passar mig, säger Joel. Föreningen säger om värvningen att ”som spelare kommer han att tillföra laget spetskvalitet med sitt spelsinne och fina passningsspel, kombinerat med bra fart på skridskorna och sin storlek rent fysiskt”.

Joel kommer från en bandyintresserad familj och han började spela tidigt. Han bodde 20 meter från bandyplanen hemma i Hamrångefjärden och det var där han och kompisarna spelade på fritiden. Den stora idolen var morbrodern, tillika Bollnässpelaren Hans Åström och han inspirerades som barn en hel del från honom. Innan Joel gick till Sirius spelade han också med Bollnäs GIF i 3 säsonger där han fick uppleva 2 SM-finaler som junior. Idag bor han i Uppsala med sin sambo Sabrina, jobbar dels på Arlanda och även med försäljning av bilar på ett företag där han alltså har spelat med Sirius de senaste 4 åren; ”att flytta till Söderhamn och Broberg känns som rätt steg att ta för mig som spelare. Jag hoppas på att få utveckla och träna upp mina spelkunskaper ytterligare nu.”
Joel som person kommer att passa mycket bra in i laget och föreningen, och han har redan känningar där sedan tidigare; ”jag känner både Filip (Skoglund) och Martin (Söderberg) sedan bandygymnasietiden i Edsbyn och när vi spelade i U20. Även Henrik (Rehnvall) känner jag sedan Bollnäsåren.”

Första träningen i ”gurt” blir i början på maj och Joel är väldigt laddad inför det; ”det känns jättekul att komma till en förening med den hungern som Broberg har! Det är ett lag med mycket revanschsug som dessutom har en hall på gång och när den är klar ska det bli fantastiskt att få både träna och spela hemmamatcher inomhus med perfekta spelförhållanden.” Flytten till Söderhamn kommer att bli av så snart paret har hittat en lägenhet; ”Sabrina har redan ordnat sig ett jobb så vi letar boende för fullt nu och föreningen hjälper till”.

Joel Wigren blir den 15´e spelaren under avtal i Brobergs trupp till säsongen 2016/2017.

Broberg/Söderhamn Bandy IF hälsar Joel med sambo Sabrina varmt välkomna!

Huvudpartners

Samarbeten