Söderberg #10 ”Broberg känns som min moderförening”

Publicerades den 10 mars 2016 13:19

Broberg Bandy    Hans Ivarsson

Martin Söderberg, Edsbysonen som ville bli fotbollsproffs men valde bandyn, har tagit Broberg och Söderhamn till sitt hjärta och förnyar sitt kontrakt! ”Broberg känns som min moderförening. Det känns som att jag alltid har spelat här!

Avtalet med Broberg var 2-årigt men med hallklausul, vilket gjorde att han hade möjlighet att gå till en annan klubb om hallen inte stod klar i oktober 2016. Nu kommer den inte att vara redo för spel då, men Martin Söderberg har valt att stanna kvar och skriver därför ett nytt kontrakt som löper spikrakt över 2 år med Broberg/Söderhamn Bandy IF.
– Alla de förutsättningar jag önskar för att spela bandy kommer att finnas här väldigt snart och det lockar mig att stanna kvar, säger Martin Söderberg. ”Jag trivs oerhört bra, och att stanna i Broberg är både mitt och sambons beslut.”

Att det har hänt mycket positivt i förening på de tre åren som han spelat i Broberg är enligt honom oerhört viktigt även det för beslutet: ”Föreningsbiten är jätteviktig att den utvecklas och fungerar, och en hall är väldigt viktigt för att kunna utvecklas som bandyspelare, det gäller alla åldersgrupper.”

För visst finns det klubbar som är intresserade av Brobergs skyttekung, som har varit ute och träffat några och fått positiva vibbar för vissa av dem, när har berättat hur de tänker och visat runt i hallarna. Och nog är det klart att det lockar att kliva in i en färdig hall och spela bandy och slippa tänka på väder eller om det finns is till premiären.
Men edsbysonen har fått Brobergshjärta; ”jag brinner så otroligt mycket för Broberg och jag vill vara med och utveckla Broberg både som förening och som lag. Och jag vet att det kommer finnas en hall inom en väldigt snar framtid och DÄR vill jag vara TILLSAMMANS med Broberg när det händer!

Han menar också att den utveckling och kunskap som han sett öka under sina år i föreningen är viktig för det här beslutet, och med det faktum att Broberg nu jobbar med tydligare mål så finns det så otroligt mycket potential från alla som både spelar, leder och jobbar, att utveckla Broberg på alla fronter; ”Jag får mycket positiv energi av det som händer just nu! Jag vill bredda intresset för bandyn och locka fler att komma upp och se oss spela, och jag ser framför mig att så ska det bli! Det är allas ansvar; spelare, ledare och förening att få till det. Sen måste vi jobba ännu hårdare för att komma till slutspel. Den här satsningen som Broberg gör och det kommande 100-års jubiléet är jätteviktig!”
Att det är många bandyspelares dröm att spela inför storpublik och i en hall, är något som Söderberg skriver under på; ” i en hall går det att utveckla spelet mer, och det går att träna mer detaljer. Laget vill och kan utvecklas och alla vill satsa – alla från materialare till spelare och ledare.”

Söderberg återkommer ofta till publikens och sponsorernas betydelse och framhåller att de är otroligt viktiga för att satsningen som Broberg gör ska kunna fungera.
– Sen måste vi lagmässigt bygga ett bra spel som passar just oss, långsiktigt, så att vi tar ordentliga steg mot våra mål varje säsong.
Den gångna säsongen där man missade slutspelet, var tung då lagets målsättning var mycket högre än resultatet. Han menar dock att för mycket fokus lagts på tränarbiten i och med det missade slutspelet och att det är de som spelare som inte gjort det de ska; ”Det är vi som spelar som har ansvaret för det som händer på planen.” Personligen så känner han att han haft en rätt ok säsong då han nådde ett personligt mål som han sett fram emot: ”Jag gjorde fler mål än vad jag gjort tidigare och det var kanonkul att få göra mitt 100:e mål i Brobergs färger, i ”gurt”! Söderberg har en stark känsla för Broberg, han säger själv att ”Broberg känns som min moderförening. Det känns som att jag alltid har spelat här! Det var Broberg som plockade upp mig och såg potentialen och det är här jag har utvecklats. Med den kommande hallen så finns inom kort ännu bättre möjligheter att göra det.”

Ett viktigt mål för Broberg och för spelarna är att fortsätta utvecklingen med att få ungdomar att vilja spela bandy. Han fortsätter: ”Det är en hall på gång, Broberg utvecklas och kommunen visar vägen genom att man satsar på Hällåsenområdet och Söderhamn som mötesplats!”
Och om Broberg ska knipa en slutspelsplatsen säsong 16/17, det råder det inget tvivel om enligt Söderberg: ”den platsen ska vi kämpa tillbaka.
Det är där Broberg/Söderhamn Bandy IF hör hemma.”

Huvudpartners

Samarbeten