Inför Kalix-Broberg med Adam Wijk

Publicerades den 20 januari 2016 07:53

Hans Ivarsson    Hans Ivarsson

Hemsidan får en kort pratstund med vänsterhalv Adam Wijk inför dagens bortamatch mot Kalix. På grund av kylan är matchen flyttad till Uppsala och spelas den något ”udda” bandytiden 14.20.

Välförtjänta poäng och en kassaskåpsäker seger mot Sirius med 6-0 i fredags. Ett resultat av en väl genomförd match utifrån den uppgjorda spelplanen, eller?

-Ja, det tycker jag allt. Vi hade ett riktigt bra snack efter Västerås och vi gjorde en 150 procentig insats, både defensivt och offensivt.

Äntligen en riktigt bra utdelning på hörnskyttet med tre mål. Broberg ingår i den mindre smickrande gruppen som inte når 10% utdelning på just hörnor (tillsammans med just Sirius och TB). Varför?

-Vi har haft lite oflyt och tillfälligheter som styr… Det är ju psykologiskt viktiga mål som många gånger är tungan på vågen i jämna matcher. Jag vet inte riktigt om vi kan skylla på de tveksamma träningsförutsättningarna i år heller. Bra trend i fredags i alla fall!

Broberg jagar nya poäng mot Kalix. Det röda laget har hittills samlat 10 pinnar, men släpar samtidigt med två matcher jämfört med övriga. Kalix har tagit poäng mot Bajen och spelat jämnt mot både SAIK och Bollnäs ända in mot kaklet. Vad tror du kommer att fälla avgörandet för oss?

-Kalix är ett riktigt bra bandylag, även om dom inte fått den poängskörd dom hoppats på. Om vi gör det vi ska, så borde vi ändå hämta båda poängen med oss hem. Kalix kan vara starka, så det går inte att fuska….

Adam borde ha särskilt trevliga minnesbilder från föregående möte med Kalix, efter två fullträffar och en hörnassist vid 4-1 segern på Hällåsen. Visst?

-Det har jag faktiskt inte tänkt på… Det är i alla fall en bra och positiv känsla i gänget efter segern senast och alla är riktigt sugna på att plocka fler poäng.   

Hemsidan tackar för pratet och riktar förhoppningen mot att kunna inkassera ytterligare två pinnar till slutspelsbrasan.

Stefan Blomquist

Huvudpartners

Samarbeten