Inför Broberg-Sirius med Jonas Engström

Publicerades den 14 januari 2016 22:06

David Hansen    

Förlusten i Västerås är sedan länge lagd åt sidan och allt fokus ligger på morgondagens match mot Sirius. En viktig match för Broberg i jakten på topp 8. Hemsidan har pratat med anfallare Jonas Engström inför morgondagens drabbning…

Träning ikväll i kylan. Hur gick snacket?
– Matchen mot Västerås snackade vi bort redan igår, så ikväll låg allt fokus på Sirius-matchen. Finns ingen anledning att lägga energi på Västerås-matchen ikväll. Vi körde först träning och sedan teori, där vi lade upp vår ”gameplan”.

Ni har inte haft vädrets makter på er sida denna vecka, med först snö och nu kallt. Hur påverkar det er?
– Inte optimalt såklart. I tisdags körde vi på hockeyrink, och måndagsträningen snöade väl mestadels bort. Men det är inget vi kan påverka och vi är vara. Vi får se det positiva och det finns fördelar med att träna på rink också.

På Studenternas IP tog ni en knapp seger mot Sirius!
– Vi var bra i första halvlek då, men bjöd in dem för mycket i andra. Vi hade bra fart och hög delaktighet. Vi hotade dem i djupet och hade väl bra koll på dem, trots att de kom ikapp i andra halvleken.

Det var ett tag sedan. Har du någon koll på Sirius just nu?
– Har kollat resultat och läste att de gjort en bra match mot Bollnäs igår. Men det blir en tuff match. Det finns inga lätta matcher i årets elitserie.

Vad väger över till er fördel?
– Att vi är revanschsugna och sugna på vinst!

Din egen målfabrikation så här långt?
– Okey första halvan, men de 5-6 senaste matcherna är inte okey. Jag har gjort för lite mål och vill mer!

Läget i laget?
– Alla är tillgängliga!

Slutligen, varför ska man ta fram de varmare vinterkläderna och besöka Hällåsen imorgon?
– För att vi kommer att bjuda på bra bandy, fart och delaktighet. Vi kämpar för 2 poäng. Hoppas många kommer på matchen imorgon!

 

Ps. Kommer du i god tid och är kund hos Svenska Spel har du chansen att se bandy gratis. De 100 första som visar upp sitt spelkort eller inloggad via Svenska Spel i mobilen går in gratis. Dessutom är ni då med och tävlar om en Erik Säfströms signerade landslagströja!

Huvudpartners

Samarbeten