Inför Broberg-Västerås med Simon Blomkvist

Publicerades den 19 november 2015 22:10

David Hansen    Hans Ivarsson

Dags för den andra av tre fredagsmatcher i november på Hällåsen. Och på förhand kanske denna är den mest intressanta, när regerande Svenska Mästarna och tippade topplaget Västerås besöker Söderhamn. I Västerås hittar vi Brobergsfostrade Ted Bergström och även Simon Folkesson, som fick sitt elitseriegenombrott i Söderhamn. Men nog om Västerås, fokus på Broberg istället. Hemsidan har ringt upp en annan Simon, nämligen vår back Simon Blomkvist.

Sirius onsdag, Västerås fredag och Gripen söndag. Det är tätt på given nu. Hur går snacket i laget när det är tätt mellan matcherna?
– Det är fullt fokus på matcherna, träningarna kommer i andra hand. Men det är ju detta vi tränar för också, alltid kul att spela matcher. Det är full gas som gäller, alla lag i serien är bra och slår varandra. Det fick vi se igår att Sirius kom in i matchen när vi taktade av lite…

Just det, det blev lite onödigt spännande igår?
– Vi var bra i första halvleken, men sämre i andra. Eller vi var bra 20 minuter in i andra halvleken och borde ha punkterat matchen. Men Sirius fick energi av 1-4 och gjorde även 2-4 innan vi tog Time Out. Efter det tycker jag att vi hade kontroll på matchen, även fast Sirius gjorde 3-4. Det var inte så nervöst på slutet ändå, trots att de hade några hörnor…

Bortsett från några inhopp i början av förra säsongen, så är backpositionen ny för dig?
– Jag tycker det fungerar jättebra. Vi har varit starka defensivt och vi får bra hjälp i styrspelet längre upp. Jag spelade som sagt back även förra året, så det är inte helt nytt. Men jag tycker jag kommer in i det mer och mer. Har ett bra samarbete med Filip Skoglund som täcker upp för mig, så jag är inte främmande för att gå upp heller…

Västerås imorgon. Hur bra koll har ni på dem?
– Ett bra lag, det vet vi. De spelar rakt och på många olika spelare. De har ju många bra spelare… Vi mötte dem i Svenska Cupen, och de spelar ungefär som förra året. Det kommer bli en jämn match med två laddade lag.

Läget i laget?
– Jesper Öhrlund klev av mot Sirius. Han har fått svullen fot efter några stygn. Och Robert Dammbro är fortsatt skadad, men annars ska alla vara tillgängliga.

 

Hemsidan tackar för pratstunden och önskar Simon och laget lycka till imorgon. Och nu när vinterlandskapet börjar komma, vad passar då bättre än att besöka Hällåsen för högklassig bandy?

 

 

Huvudpartners

Samarbeten