Inför World Cup med Eetu Pehukuri

Publicerades den 7 oktober 2015 17:50

Hans Ivarsson    Hans Ivarsson

Hemsidan träffar Eetu Peuhkuri inför helgens cupande i Sandviken. På torsdag står först Kampparit och därefter Jenisej för motståndet. På fredag väntar Bajkal Energy och lördagsmatch mot Bajen.

Hur ser Eetu på lagets försäsongsspel så här långt?

-Det känns bra, vi spelar bättre allt eftersom. I svenska cupen gjorde vi två lite sämre matcher, men avslutade riktigt starkt mot Vänersborg. Det får vi ta med oss nu.

 Och för egen del?  

 -Helt ok, så här långt. Jag kommer in i spelet mer och mer. Jag har gjort några bra matcher men också några lite sämre. Det gäller att hålla en jämnare nivå.

Nu väntar World Cup och först de finska mästarna Kampparit. Vad kan du berätta om dom?

 -Det blir ett riktigt derby för mig. Jag har spelat bandy i nio år i Veiterä, Villmanstrand som ligger nära Mikkeli och Kampparit. Så jag har mött dom otaliga gånger. I laget spelar bl a sverigebekantingarna Huotelin och Liukkonen, men den senare är tydligen skadad.

Broberg stöter därefter på ryskt motstånd i form av Jenisej och Bajkal Energy. Ska vi ställa in oss på ett par fartfester i Göransson arena?   

 – Från finska mästarna till dom ryska… Det blir säkert bra med fart, även om jag inte har någon koll på just Bajkal. Vi vill vinna våra matcher, så det är bara att köra.

 På lördag är det dags för Hammarby som ni träningsmatchade för ett par veckor sedan. Då med ett kryss på tavlan som slutresultat. Tar du med dig något särskilt från den matchen till detta möte, eller är det en ny match, helt enkelt?    

 -Vi spelade kanske vår bästa träningsmatch mot Bajen, hade ledningen med 4-1 och borde ha stängt den matchen. Vi spelade bra både defensivt och offensivt, så det tar vi absolut med oss till mötet på lördag.

 

Hemsidan tackar Eetu Peuhkuri för samtalet och hoppas att cupspelet blir lyckosamt. Kom igen Gurt!

 

Stefan Blomquist

Huvudpartners

Samarbeten