Match mot Dynamo Moskva

Dynamo Moskva alltför bra

Publicerades den 13 september 2014 19:49

David Hansen

Den sista gruppspelsmatchen i Champions Cup blev ingen munter tillställning. Åtminstone inte med Brobergsögon sett. Dynamo Moskva var helt enkelt för överlägsna, och att säga Broberg vara nära poäng vore en kraftig överdrift…

Det stjärnspäckade laget från den ryska huvudstaden inledde matchen klart mer effektivt än Söderhamnslaget. Redan i den fjärde minuten kom ledningsmålet, och innan matchklockan hade visat tio minuter hade Dynamo en tremålsledning. Dynamo var betydligt bättre än vårt Broberg, även om det stundtals fick gå lite väl enkelt till. Det skulle bli hela sju mål för motståndarna, innan de gula kunde noteras i målprotokollet. Behållningen från den första halvleken blev när Erik Jonsson genom ett fint lyft över försvaret friställde Vadim Arkhipkin som satte reduceringen till 1-7. Ställningen i halvtidsvilan kunde skrivas till hela 1-9.

I inledningen av den andra halvleken gjorde Broberg ytterligare en reducering. En hörna som tog i ruset, retur och skott i ruset igen, retur till Vadim strax utanför straffområdet och 2-9. Och med runt timmen spelad fick Jesper Öhrlund på ett fint skott på hörna och kunde reducera ytterligare.

Roligare än så blev det inte. Broberg vann den första kvarten i den andra halvleken med 2-0 (alltid något), men halvleken vann Dynamo med 3-2. Slutsiffrorna kunde således skrivas till 3-12, efter en något tempofattigare och mer avvaktande andra halvlek.

Broberg får nu spela match om tredje pris imorgon kl 14. För motståndet svarar förloraren i kvällens möte mellan Bollnäs och Zorkij.